Пакет

Пародонтална терапия

Освен твърдите зъбни тъкани (зъбите) едни от най-често срещаните заболявания в устната кухина са възпаленията на меките тъкани – гингивит и пародонтит. Гингивитът представлява възпаление на венците, чиито симптоми често остават незабелязани от пациентите. Пародонтитът също e възпалителен процес, обхващащ венците и костта около зъбите.

Едни от най-често срещаните симптоми при гингивит са: кървене при миене на зъби и използване на конец, червени и подути венци, повишена чувствителност, лош вкус и неприятна миризма в устата. Гингивитът е обратимо състояние, което при нелечение преминава в пародонтит. Признаците за усложнението освен горепосочените са и промяна в захапката, подвижност на зъбите, отдръпване на венците, наличие на гной, дълбоки пародонтални джобове.

Пакетът е предназначен за пациенти, които имат отдръпване на венците и дълбоки пародонтални джобове. “Пародонталната терапия” включва преглед, почистване на зъбен камък и плака надвенечно, обучение за провеждане на правилна техника за лична орална хигиена, закрит кюретаж на дълбоките пародолтални джобове подвенечно, изготвяне на перио карта, измерване на 2 основни индекса за плака и кървене, оценка на резултата.

Какво включва пакетът?

  • Първоначален преглед и изготвяне на план на лечение, придружен с фото и рентгенова документация
  • Почистване на зъбен камък и плака, обучение за лична орална хигиена, изготвяне на перио карта
  • Закрит кюретаж подвенечно
  • Реоценка

Цена: 600 лв

Редовните профилактични прегледи и професионалното почистване на зъбите са изключително важни за превенцията и ранното диагностициране на възпалението на меките тъкани. За екипа на Дентална клиника M Smile едно от най-важните неща е пациентите да получават висококачествена, съвременна и цялостна стоматологична грижа. За здравето на нашите пациенти ние създадохме специализирани пакети, предназначени за едни от най-често срещаните проблеми. Всеки пакет включва лечение на индивидуалния клиничен случай.

Msmile - дентална клиника в София - лого
Контакти

   dentalclinic@msmile.bg
  02 442 0277
  0876170101
  бул Симеоновско шосе 62, София

Работно време

Запази час онлайн

Последвай ни в

Copyright © 2023, Дентална клиника Msmile