Лечение на пулпит

Лечение на пулпит

Усложненията на кариеса водят до възпаление на зъбната пулпа – пулпит. Ендодонтията е наука, която се занимава с проблемите на корено-каналната система на зъба. Преминаването на инфекцията от кореновия канал в костта се нарича периодонтит – гранулом или киста. Лечението включва механична и химична обработка на кореновите канали и запълване. За да се потвърди качеството на извършената манипулация се назначават рентгенови снимки. В нашата практика  проследяваме всеки случай поне 5 години след завършване на лечението. По този начин, чрез проследяване с рентгенографии установяваме наличието на оздравителен процес (образуването на нова кост около върха на корена на зъба).

Кариесът се развива в границите на емайла и дентина. Когато инфекцията прогресира към пулпата (нерва), говорим за пулпит, а ако остане неизлекуван навреме – периодонтит, при който на рентгенова снимка се наблюдава загуба на кост около върха на корена на зъба (гранулом). Лечението изисква както механична обработка чрез специални канални инструменти, с които се премахва инфектираната тъкан, така и химична, която да дезинфекцира канала.

Използването на дентален микроскоп разширява възможностите на съвременната ендодонтия и осигуряване на минимално инвазивно лечение.

Msmile - дентална клиника в София - лого
Контакти

   dentalclinic@msmile.bg
  02 442 0277
  0876170101
  бул Симеоновско шосе 62, София

Работно време

Запази час онлайн

Последвай ни в

Copyright © 2023, Дентална клиника Msmile