Бондинг на зъби

Бондинг на зъби

Бондингът е безболезна процедура за възстановяване на зъбите. Чрез залепяне на композитен материал се постига коригиране на дребни и средни несъвършенства – кариеси, несполучливи пломби, счупвания по зъбите, диастеми, неправилна конструкция и подредба на зъбите.

Използваният композит може да бъде твърд или пластичен, но винаги е от фотополимерен тип. Процедурата се извършва с помощта на кофердам, който има изолираща фунция и позволява на стоматолога да извърши процедурата по максимално прецизен начин.

Какви са предимствата на бондинга?

  • Напълно безболезнена процедура – няма дискомфорт както по време на стоматологичната работа, така и след това.
  • Бърз резултат – обикновено се извършва в не повече от две посещения като едно от тях е консултация, а реалната работа се извършва за около един час.
  • Може да се приложи при различни зъбни несъвършенства – дори в случай на голямо разстояние между зъбите и на дъвкателни затруднения.
  • Има защитна функция – в случай на абразия, бондингът ще предпази зъбите от чувствителност.
  • Включва минимално, а най-често никакво изпиляване на зъбите.
  • Не изисква никаква специфична поддържка. Въпреки това, пациентите в никакъв случай не трябва да подценяват добрата хигиена за запазване на красивия резултат максимално дълго време, защото в противен случай е възможно да се получи оцветяване на добавения композит.

Leave a comment

Msmile - дентална клиника в София - лого
Контакти

   dentalclinic@msmile.bg
  02 442 0277
  0876170101
  бул Симеоновско шосе 62, София

Работно време

Запази час онлайн

Последвай ни в

Copyright © 2023, Дентална клиника Msmile